top of page
  • Foto van schrijverMichel De Hond

Persbericht: “Marc de Hond viert 12,5 jarig jubileum met zijn dwarslaesie in het theater&#8221

* PERSBERICHT – 16 januari 2015 *

"Scherven brengen geluk" theaterposter

Show draagt toepasselijke titel ‘Scherven brengen geluk’


AMSTERDAM – TV-persoonlijkheid Marc de Hond beleeft binnenkort zijn vuurdoop als theatermaker. Zijn eerste solotheatershow is gelijk ook een jubileumshow, al lijkt het te vieren wapenfeit op het eerste gezicht nogal ongewoon. Dit voorjaar is De Hond namelijk 12,5 samen met de dwarslaesie die hij eind 2002 opliep.

Het klinkt misschien wat absurd, maar Marc de Hond vindt oprecht dat hij wel iets te vieren heeft als hij en zijn dwarslaesie over een paar maanden hun koperen jubileum bereiken. Het zou zelfs zomaar kunnen dat hij zijn publiek in het theater straks op taart trakteert. Niet voor niets draagt zijn theatershow de titel ‘Scherven brengen geluk’.

“Mijn dwarslaesie heeft mij ontzettend veel geluk gebracht”, aldus De Hond. “Er zijn veel gave dingen op mijn pad gekomen die er anders niet waren geweest. Zo droomde ik als kind van een carrière in Oranje. Dat was mij als keeper bij voetbal nooit gelukt, maar als rolstoelbasketballer reisde ik vier jaar met het Nederlands team de wereld over als fulltime topsporter. Ook wilde ik altijd een boek schrijven en op het toneel staan, maar ik wist niet waarover ik het dan zou moeten hebben. Met mijn dwarslaesie heb ik een heel bijzonder verhaal ‘cadeau gekregen’. In 2008 verscheen mijn boek KRACHT en nu wordt ook mijn theaterdroom werkelijkheid. “

In zijn theatershow ‘Scherven brengen geluk’ vertelt Marc hoe het grootste drama in zijn leven hem uiteindelijk ook veel moois opleverde en hoe hij ondanks tegenslag inmiddels een heel gelukkig mens is. De sleutel, zo meent hij, ligt in leven in het nu. “Ik denk dat er heel veel mensen zijn die blijven hangen in kleine of grote teleurstellingen. Bezig zijn met het leven dat ze ‘hadden kunnen hebben’. Ik vertel hoe ik dat leven heb losgelaten, en mijn nieuwe leven heb omarmd.”

De theatershow ‘Scherven brengen geluk’ is in de eerste plaats een inspirerend verhaal over kracht, acceptatie en optimisme, maar het programma is doorspekt met de nodige humor. Zonder enige gene gaat De Hond in zijn show geen onderwerp uit de weg en ook de nodige zelfspot is hem niet vreemd. Zo bespreekt hij de voordelen van het zitten in een rolstoel (het perfecte excuus om niet mee te hoeven doen in gênante polonaises, je parkeert je auto overal gratis en vooral denken alle meisjes dat je heel onschuldig bent.)

Cabaretier Silvester Zwaneveld regisseerde de voorstelling. Ook nu de show zijn uiteindelijke vorm heeft gekregen, durft De Hond er nog geen label op te plakken. “Ik weet niet in welk hokje ik met dit programma thuishoor. Geen idee of het cabaret is, daar moeten anderen maar over oordelen. Stand-up comedy gaat het in ieder geval niet worden. Of er moet een wondertje gebeuren!”

De voorstelling ‘Scherven brengen geluk’ is van 5 maart t/m 8 mei te zien door heel Nederland. De première vindt plaats op 19 maart in Amstelveen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.marcdehond.nl.

 

Voor informatie kunt u contact opnemen met Marleen Vriezen Telefoon: 0031-(0)6-50935828, E-mail: marleen@beyondpromotion.nl

Deel deze pagina:

4 weergaven0 opmerkingen

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page