top of page
  • Foto van schrijverMichel De Hond

Rotterdam krijgt het EK Rolstoelbasketbal 2019

Voor het eerst live rolstoelbasketbal op de Nederlandse tv?

ROTTERDAM – De IWBF Europe heeft vandaag bekend gemaakt dat Nederland volgend jaar juni het EK Rolstoelbasketbal voor vrouwen mag organiseren. Basketbalcommentator en ex-international Marc de Hond is blij met dit nieuws: “Onze dames zijn kersvers wereldkampioen, het is schitterend dat zij volgend jaar voor een Oranje-publiek mogen gaan strijden om de Europese titel èn een ticket voor de Paralympische Spelen in Tokio 2020.”

Live op televisie

De uitzendrechten van het evenement zijn nog niet vergeven. De Hond: “Reden dat we geknokt hebben om dit EK naar Nederland te halen, is omdat we Nederland willen laten zien hoe spectaculair aangepaste topsport is. We hebben gezien wat een enorme impuls het heeft gegeven aan andere ‘kleinere’ sporten zoals beachvolleybal en damesvoetbal op het moment dat een EK of WK in ons land werd gehouden. Het is dan voor de Nederlandse televisie makkelijker om wedstrijden live op tv te brengen. Of dat bij de NPO is of bij een commerciële zender maakt ons niet uit; de uitzendrechten zijn vergeleken met andere sporten heel goedkoop. In landen als Engeland, Duitsland en Italië is rolstoelbasketbal een groot succes op tv. Ik hoop dat er eindelijk een zender is die zijn nek uitsteekt en de Nederlandse kijker laat zien hoe spectaculair live rolstoelbasketbal is.”

Op het EK strijden Groot-Brittannië, Duitsland, Turkije, Spanje, Frankrijk en Nederland om de Europese titel. De eerste vier teams plaatsen zich bovendien voor de Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo. Het toernooi wordt van 29 juni tot 8 juli 2019 gehouden in Topsportcentrum Rotterdam.

Deel deze pagina:

8 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page