top of page
  • Foto van schrijverMichel De Hond

Peter R. de Vries weet ‘bijna zeker’ dat Oscar Pistorius ‘het gedaan heeft’In DWDD blikken Matthijs van Nieuwkerk en Peter R. de Vries vooruit op een uitzending over de rechtszaak tegen Oscar Pistorius. Matthijs van Nieuwkerk zegt dat De Vries er bijna zeker van is dat Pistorius de moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp heeft gepleegd. “Maar ik ben er niet bij geweest,” zegt de Vries.

Echter: Pistorius heeft vanaf het begin altijd al toegegeven dat hij zijn vriendin heeft doodgeschoten. Dus de vraag is niet ‘of hij het gedaan heeft’, maar ‘met welke intentie’. Pistorius verklaart dat hij haar aanzag voor een inbreker. Maar het Openbaar Ministerie in Zuid Afrika is ervan overtuigd dat hij haar opzettelijk heeft doodgeschoten tijdens een ruzie en dat het inbreker-verhaal zijn manier is om zich er uit te praten. In ieder geval staat ‘of Pistorius het gedaan heeft’ niet ter discussie, want dat staat al vast.

Waarschijnlijk is er hier wél sprake van een semantische discussie, ik ga er van uit dat Van Nieuwkerk en De Vries dit ook wel weten maar gewoon ongelukkig formuleren. Donderdag weten we meer…

Deel deze pagina:

9 weergaven0 opmerkingen

留言


Post: Blog2_Post
bottom of page