top of page
  • Foto van schrijverMichel De Hond

Ontroerende documentaire “De benen van Marc Overmars”

Sportjournaliste Annemarie Postma heeft één groot geheim. Ze was als puber idolaat van voetballer Marc Overmars: haar meisjeskamer hing vol met posters en foto’s van de voormalig Ajacied. Inmiddels is Annemarie een volwassen vrouw. Ze schrijft serieuze artikelen over sport voor Het Parool. Overmars voetbalt al lang niet meer. Maar stiekem is Annemarie nog steeds nèt zo fanatiek fan van de speler – als voorheen.

Haar Parool-collega Thomas Rijsman daagde Annemarie uit om het intieme verhaal over haar liefde voor Overmars op papier te zetten. Hij volgde dat proces, samen met cameraman Tom Poederbach. Drie jaar later is er een documentaire: “De benen van Marc Overmars“, die vandaag in een uitverkochte The Movies in Amsterdam voor het eerst werd vertoond. Een ontroerende film over voetbal, de kunst van het schrijven, en het overwinnen van onzekerheid.

De film kent vele gouden momenten, zoals hoe Annemarie vertelt wat er door haar heen ging toen ze ooit, na een training in de Arena, oog in oog stond met Overmars. Ze wist zijn sweater te bemachtigen. Deze  hangt nog steeds – ongewassen – in haar kamer.

Hoofdrolspeelster Annemarie Postma durft zich in de film van haar kwetsbare kant te laten zien. Ze jaagt haar dromen na, ondanks het risico op afwijzing en teleurstelling. Dat geldt ook voor de filmmaker zelf, Thomas Rijsman. Hij had het maken van een documentaire nog op zijn bucketlist staan. Na vandaag kan hij deze wens met een dikke stift afvinken.

Hopelijk is er een oplettende bioscoop-keten of omroep die er voor zorgt dat de film ook snel voor het grote publiek te zien zal zijn. Op 8 november gaat de film officieel in première tijdens het Total Football Festival.

Fragmenten

Trailer Youtube

Spijkers met koppen:

RTL Boulevard

Deel deze pagina:

10 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page