top of page
  • Foto van schrijverMichel De Hond

“Mensen zouden in liften verplicht iets tegen elkaar moeten zeggen”

Marc de Hond stond afgelopen maand in de AVRO Bode met een interview in de rubriek “Hoe heurt het eigenlijk?”

Tekst: Jef Willemsen – AVRO BODE JANUARI 2015

Hoe heurt het eigenlijk

Tegen welke etiquetteregel zondigt u zelf? ‘Net als zoveel anderen kijk ik in gezelschap op m’n telefoon. Dat probeer ik al zoveel mogelijk te voorkomen door ‘m standaard op de trilstand te zetten. Ik werd op den duur gek van alle piepjes en flikkerende lichtjes. Toch gebeurt het grotendeels onbewust: als m’n aandacht verslapt of ik heb een verhaal al eens eerder gehoord, pak ik ‘gewoon’ even de telefoon.’

Wanneer geneert u zich? ‘Binnenkort gaat mijn eerste solotheatershow in première. Om maar zoveel mogelijk te oefenen, probeer ik in sociale situaties weleens verhalen of grappen uit. Daardoor kan een gesprek ongemerkt weleens uitmonden in een monoloog, wat voor de anderen niet noodzakelijk leuk is. Als mijn vriendin me daar dan later op wijst, vind ik dat best gênant.’

Wat vindt u te ver gaan op tv? ‘Weinig, al kan ik me vaak met liefde ergeren aan het gedrag van professioneel provocateur Prem Radakishun. Hij is geregeld te gast in De Wereld Draait Door. Daar krijgt ‘ie het altijd voor elkaar minstens één keer ongevraagd de aandacht naar zich toe te trekken. Als je als gast aan de beurt bent geweest, neem je plaats tussen ’t publiek en kom je hooguit nog aan het woord als Matthijs van Nieuwkerk een beroep op je doet. Prem daarentegen breekt altijd ongevraagd in om wat te roepen… Hij heeft niet eens een microfoon nodig. Thuis noemen we dergelijk gedrag inmiddels ‘een Premmetje doen’. Ik vraag me af of ik dat ook zou durven.’

Welke etiquetteregel moet onmiddellijk worden ingevoerd? ‘Mensen zouden in liften verplicht iets tegen elkaar moeten zeggen. Niets zo ongemakkelijk als die doodse stilte terwijl je op elkaar gepakt staat en geen kant op kunt. Ik doe in dergelijke situaties altijd m’n mond open… Al was ’t maar om een nieuwe oneliner uit te proberen, haha.’

Deel deze pagina:

  1. Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

  2. Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)

  3. Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

#schervenmedia

2 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page