top of page
  • Foto van schrijverMichel De Hond

Marc de Hond live commentator voor de NOS bij Paralympische Spelen in Rio
Persbericht 26 augustus 2016

Voor presentator/theatermaker Marc de Hond gaat opnieuw een wens in vervulling. Van 7 tot 18 september mag hij bij de Paralympische Spelen in Rio aan de slag als live commentator en verslaggever voor de NOS bij alle wedstrijden van het rolstoelbasketbal. De Hond speelde zelf vier jaar in het Nederlands Rolstoelbasketbalteam.


De Hond: “Nadat ik mijn handicap kreeg, kwam het rolstoelbasketbal op mijn pad. Dit werd al snel mijn grootste passie. Dat ik vier jaar met Oranje als fulltime sporter de wereld heb mogen rondreizen was geweldig. Helaas was ik uiteindelijk niet goed genoeg om een basisplek in het team te veroveren. Dat ik nu met de NOS alsnog naar de Paralympische Spelen mag en de kans krijg om mijn passie voor dit spel over te brengen op de kijkers, is echt fantastisch!”

Het is niet het enige goede nieuws voor De Hond dit jaar: na twee seizoenen zijn eerste voorstelling in de theaters te hebben gespeeld, mag hij vanaf eind dit jaar opnieuw het podium op. Ditmaal met zijn tweede show: Wie Bang Is, Krijgt Ook Klappen. Dit voorjaar verscheen ook al zijn eerste kinderboek De fantastische scheve toren van Pisa. Als klap op de vuurpijl is zijn vriendin Remona Fransen in verwachting van hun eerste kindje.

Jack van Gelder

De Hond is al sinds de lagere school beste vrienden met Brian, de zoon van Jack van Gelder. Hij heeft het vakmanschap van jongs af aan van de meester afgekeken. De Hond: “Ik was negen toen ik voor het eerst met Jack mee was naar een voetbalinterland en naast hem zat toen hij verslag deed van Oranje. Sindsdien is hij een groot voorbeeld voor me. Wat hij jarenlang voor het voetbal was, wil ik nu voor het rolstoelbasketbal worden.”

Paralympics

Marc de Hond, rolstoelbasketballer

Marc de Hond, rolstoelbasketballer


De Paralympische Spelen vinden van 7 tot 18 september plaats in Rio, Brazilië. Het Nederlands heren rolstoelbasketbalteam heeft zich voor het eerst sinds twaalf jaar weer geplaatst voor de Spelen. Het damesteam won brons in Londen en is nu favoriet voor de Gouden Medaille. Alle wedstrijden worden live uitgezonden via de app en websites van de NOS. Samenvattingen zijn elke ochtend te zien op NPO1 en elke avond om 19:30 uur op NPO2. De Paralympische Journaals worden, net als in 2012 en 2014, gepresenteerd door Herman van der Zandt.

Wie Bang Is, Krijgt Ook Klappen

Wie Bang Is, Krijgt Ook Klappen gaat januari 2017 in première en is vervolgens het hele jaar te zien in de Nederlandse theaters. Meer informatie en de speellijst staan op www.marcdehond.nl.

Deel deze pagina:

14 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page