top of page
  • Foto van schrijverMichel De Hond

Interview Radio 1 over ‘Scherven brengen geluk’ voor oorlogsveteranen

Bijzondere dag vandaag; ik heb in Dordrecht opgetreden op het eerste Veteranen Filmfestival. Voor een zaal met oorlogsveteranen heb ik een gedeelte laten zien van mijn aankomende theaterprogramma ‘Scherven Brengen Geluk‘.

Aanwezig in de zaal was ook Bobby Henline. Een Amerikaanse soldaat die ernstig verwond terugkwam uit de Irakoorlog. Hij werd later een van de hoofdrolspelers in de geweldige documentaire “Comedy Warriors” waarin vijf gewonde oorlogsveteranen door beroemde Amerikaanse comedians als Bob Saget en Lewis Black worden klaargestoomd om een stand-up comedy show te verzorgen over hun situatie. Een aanrader!

De film Comedy Warriors was voor mij een inspiratie toen ik zelf besloot om een theaterprogramma te maken over mijn eigen verhaal. Vanwege de aanwezigheid van Bobby en een aantal andere Amerikanen in de zaal besloot ik mijn preview van Scherven Brengen Geluk in het Engels te doen. Wat uiteindelijk best aardig gelukt is, behalve dan dat ik het Engelse woord voor scherven niet direct paraat had. (Shards bring happiness?)

Ik sloot de dag af met een bezoek aan Hilversum, waar ik op NPO Radio 1 in Dit is de dag werd geïnterviewd door Renze Klamer. Dit gesprek is hier terug te luisteren.

Trailer van Comedy Warriors:

Paralympisch Journaal Vandaag werden ook de genomineerden bekend voor Paralympische Sporter van het jaar. Ik presenteer een extra Journaal vanaf de RAI in Amsterdam:

Deel deze pagina:

7 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page