top of page
  • Foto van schrijverMichel De Hond

Eerste reactie op Apple Watch: “sowieso interessant voor hijgers en blinden”


Een kort blogje dat ik over vijf jaar ga teruglezen en dan mezelf ongetwijfeld enorm ga uitlachen. Op z’n minst is het mooie marketing van Apple: de enthousiaste presentatie van hun

nieuwste speeltje de ‘Apple Watch’ tijdens hun live Keynote. Waarmee je straks kunt betalen, hotelkamers kunt openen, de temperatuur in huis kunt aanpassen, en iemand je huidige hartslag als berichtje kunt sturen (vooral leuk extraatje voor hijgers en stalkers).

Als je een berichtje of notificatie binnenkrijgt dan voel je een subtiel, discreet tikje tegen je pols. En merkt zelfs iemand “die naast je zit niet eens dat je een signaal ontvangt”. Totdat je je arm optilt om op je horloge te kijken natuurlijk.

Er is sterk gefocust op gezondheid en bewegen. De Apple Watch houdt de gehele dag bij of je wel voldoende staat, zit, beweegt en verbrandt. Er zijn drie cirkels op het horloge die bijhouden hoeveel procent van de aanbevolen beweging en verbranding je op een dag hebt behaald. En je kunt dit ook van elke dag terug kijken. Hopelijk goede motivatie om mensen meer in beweging te krijgen, en wellicht confronterend voor de mensen die dit te weinig doen.

Enige nadeel is dat áls je dan gaat joggen, rennen of fietsen (of handbiken) met je Apple Watch – je dan wel ook je iPhone 5 of 6 moet meenemen om ‘m te voorzien van GPS. En het is nog niet helemaal duidelijk of hij wel waterdicht is, en of de batterij wel de hele dag meegaat.

Op het horloge zit ook mini-navigatie. Als je ergens naar toe loopt, dan geeft je horloge je subtiele tikjes die je aangeven of je naar links of naar rechts moet lopen. Dus er is een tikje voor: “hier naar links”, en een ander tikje dat zegt “hier naar rechts”. Ik weet niet of iets dergelijks ook al met de iPhone kan, maar dit lijkt me serieus een handige toevoeging waarmee blinden of slechtzienden de weg beter kunnen vinden. Er van uitgaande dat er ook een manier voor ze is om (zonder het te kunnen zien) op het horloge in stellen waar ze naar toe willen.

De Apple Watch is vanaf voorjaar 2015 verkrijgbaar.

Deel deze pagina:

5 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page