top of page
  • Foto van schrijverMichel De Hond

Meer mensen op tv met een beperking, die nièt over hun beperking praten…

Als iemand met een handicap op tv komt, dan is de boodschap vaak: “oh, wat zielig” of “oh, wat knap”. Zelf mag ik zo nu en dan aanschuiven in talkshows op de Nederlandse tv, en dan gaat het vaak over toegankelijkheid, dwarslaesies of de Paralympische Spelen. Het lijkt me goed dat als het over die onderwerpen gaat, dat mensen met een beperking daar zelf over aan het woord komen (omdat zij daar gewoon heel veel verstand van hebben). 

Maar het lijkt me ook heel goed dat er meer mensen met een beperking op tv komen, die het NIET over hun beperking hebben. Mensen die heel veel verstand hebben van iets anders. Daarom sluit ik mij graag aan bij de oproep van nieuwslezer Matijn Nijhuis en pleitte ik in De Telegraaf gisteren voor een soort talentenjacht om op zoek te gaan naar mensen die (toevallig) een beperking hebben maar heel goed kunnen praten over iets anders. De kop boven het artikel “X-Factor voor gehandicapten” gaf sommige mensen het idee dat ik op zoek ben naar zang of danstalent. Voor de duidelijkheid: als je goed kunt zingen of dansen, dan zijn daar al allerlei programma’s voor. Ik hoop dat je daar (ook als je een handicap hebt) gewoon aan mee kunt doen.

De talentenjacht die ik voor ogen heb gaat om iets anders:


Denk jij dat jij in aanmerking komt? Mail me dan even met jouw verhaal & gegevens!

Deel deze pagina:

13 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page