top of page
  • Foto van schrijverMichel De Hond

Beste telefoongrappen van voormalig 3FM-dj Marc de Hond duiken op in het archief

Marc de Hond was dj bij 3FM in de periode 1999 tot 2006. Hij stond bekend bekend om zijn vaak dubieuze telefoongrappen en prank-calls. Hij heeft daarmee flink wat “slachtoffers” gemaakt. Een aantal leuke fragmenten doken op in het archief en staan hieronder nu online.


Klik op de onderstaande links om de prank-call fragmenten als MP3 te beluisteren.2005 (uit BuZz)


Advocaat van Michael Jackson (3.3 Mb) Is ‘ie schuldig of onschuldig? Marc helpt het advocatenteam en verleidt een Nederlandse fan tot meineed.


De downloadpolitie (3.4 Mb) Er wordt massaal illegaal muziek gedownload. Marc geeft zich uit voor downloadpolitie en treedt hard op tegen deze praktijken.


De lift (4.4 Mb) Marc zit vast in de lift. Maar als hij op de alarmknop drukt krijg hij niet de liftcentrale aan de lijn. Wel luisteraar Mark Lammers.


Koninklijk carnaval (2.0 Mb) Prins Willem Alexander en Maxima zijn van plan Carnaval te vieren onder het gewone volk. Hoe kunnen zij zich het best verkleden om niet op te vallen?


Telefonisch onderzoek (1.6 Mb) Bent u bang voor autochtonen? Wat zou u doen als u er achter komt dat uw buurman een homeopaat is?


Bloemen Blowen (3.2 Mb) Een nieuwe trend onder jong Nederland: het blowen van hortensia’s. Wat is daarbij een verantwoorde dosis?


Woordenboek Van Dale (2.1 Mb) Er komt een nieuwe druk aan van het woordenboek, máár het is te dik geworden. Welke woorden mogen wel geschrapt worden?


Gelukkig nieuwjaar (1.7 Mb) De band met nieuwjaarswensen door Bekende Nederlanders is kwijt. Gelukkig is daar Inge.Kort Lontje – Dankzij de nieuwe SIRE campagne kom ik tot de conclusie dat ik ook een kort lontje heb en besluit actie te onderemen.


Berlijnse Muur – In de week van de Jaren ’80 op 3FM probeer ik een excursie naar de Berlijnse Muur te boeken.


Groen Water – Mevrouw Janssen wordt gratis en voor niets aangesloten op het nieuwe milieuvriendelijke Groene Water.


Eindexamendief – De avond voor de eindexamens kan één eindexamenkandidaat in het bezit komen van alle antwoorden.Herdenking Bush – George Bush is in Nederland, wat moet je er voor over hebben om vooraan te kunnen zitten, gezellig náást de koningin en de president?2004 (uit BuZz)Geluidsoverlast (2.8 Mb) Het is 5 december en Marc heeft al twee weken niet kunnen slapen. Tijd om aangifte te doen bij de politie.


Studio Sport (3.2 Mb) John de Mol dreigt er met de voetbalrechten vandoor te gaan. Wat moet Studio Sport dán gaan uitzenden?


Computer Helpdesk(2.8 Mb) Een probleempje met draadloos ADSL kan soms vreselijke gevolgen hebben. Een gesprek met de Nationale Computerhulplijn.


Loterij (3.0 Mb) Eindelijk goed nieuws! Marc heeft een flink bedrag in de loterij gewonnen. Of toch niet?2002 (uit PyjamaFM)
Alcoholcontrole (2.9 Mb) Marc belt in beschonken toestand naar de politie. Maar dan wordt hij door loeiende sirenes achtervolgd.


Stemcomputer van slag (1.9 Mb) Die stemcomputers doen het ook niet altijd even goed…


Haalbaar Almere (2.7 Mb) De gemeenteraadsverkiezingen maakte het slechtste los bij Marc als campagnevoerder voor Haalbaar Almere.


Even helemaal weg (8.7 Mb) De boekingslijn van CenterParcs krijgt een vreemd telefoontje van een klant met wel heel eigenaardige verzoekjes.


Weg bij MacDonalds (2.7 Mb) Marc is de eerste werknemer die ontslagen is bij MacDonalds zonder daar ooit echt gewerkt te hebben.


Màxima Lookalike (2.3 Mb) Onze nieuwe prinses gaat trouwen. Marc zorgt voor een veilige huwelijksvoltrekking.


StarWars Auditie (5.7 Mb) De casting-director van de nieuwste Star Wars film belt helemaal vanuit Amerika om een Nederlandse Jedi te zoeken.


Krappe koelkast (2.5 Mb) Dat Marc z’n neus overal insteekt wisten we al. Maar dit keer heeft hij zich wel heel erg in de nesten gewerkt.


Arme Louitje (2.3 Mb) Marc is dol op dieren en heeft dus zijn huis opengesteld voor een wel heel uitzonderlijk beestje.


Mag niet stemmen (2.1 Mb) Één ding moet je Marc niet laten doen: het coordineren van de verkiezingen.


Alle penguins op de dam (2.5 Mb) Maar als het huwelijk van de eeuw er dan eindelijk is, is er ook weer een erg lastige actievoerder.Bolletjeskoerier (1.6 Mb) DHL heeft de beste koeriers die echt alles vervoeren. Maar zijn ze ook bereid dit vrachtje mee te nemen?RoboRuud (uit BuZz zomer 2004)


In de zomer van 2004 vertrok Ruud de Wild bij 3FM. Marc ontwikkelde een computerprogramma met geluidsfragmenten uit de show van Ruud de Wild. Marc belde BN-ers en drukt zo snel mogelijk op de knopjes. Hoe lang duurt het voordat ze door hebben dat ze niet met de échte Ruud te maken hebben?


Corry Konings Zangeres van het Nederlandse levenslied en eerste BN-er die slachtoffer werd van RoboRuud.


Michiel Huisman Hoofdrolspeler uit Costa!, Volle Maan en Phileine Zegt Sorry en hij wordt de nieuwe Floris. Lukt het RoboRuud om hem te laten zingen?


Lee Towers Lee Towers staat op het punt om aan zijn concert te beginnen als hij gebeld wordt door RoboRuud. Staat Lee nou te plassen?


Gordon Collega DJ Gordon van NoordzeeFM maakt zelf ook graag telefoongrappen. Toch is hij beter slachtoffer dan dader.


Humberto Tan Presentator van Studio Sport en het Nationale Songfestival.


Anthonie Kamerling Acteur en zanger Anthonie Kamerling heeft het door… of niet? of toch wel?


Sander de Heer Sander de Heer werkte jaren samen met de echte Ruud. Hoe lang duurt het voordat hij door heeft dat er iets mis is met déze Ruud?


Harry Mens Harry Mens heeft weinig tijd… al helemaal niet voor flauwe radio DJ’s en zeker niet voor hun digitale klonen.


Luisteraar Een nietsvermoedende luisteraar belt naar het nummer van 3FM… net toen wij RoboRuud aan het testen waren. Nou ja, kijken hoe ver we komen.

 

Vanaf 2015 is Marc de Hond in de Nederlandse theaters te zien met zijn voorstelling “Scherven brengen geluk”


"Scherven brengen geluk" theaterposter

Deel deze pagina:

82 weergaven0 opmerkingen

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page