top of page
  • Foto van schrijverMichel De Hond

Voorstelling Marc de Hond over opa’s oorlogsverleden verschijnt 4 mei online
De tv-registratie van het theaterprogramma ‘Wie bang is, krijgt ook klappen’ beleeft op 4 mei 2018 zijn première. In de voorstelling ontsluiert Marc de Hond het oorlogsgeheim van zijn grootvader en verzetsheld Sam de Hond. Vanaf 20:02 uur is het programma integraal te zien op diverse on-demand kanalen.
TV-registratie van ‘Wie bang is, krijgt ook klappen’ in première

De Hond koos dit bijzondere tijdstip niet toevallig: “Ten eerste was 4 mei voor mijn opa altijd een belangrijke dag. In de voorstelling vertel ik hoe hij in de Tweede Wereldoorlog veel mensen heeft gered, maar hij had het vooral moeilijk met de slachtoffers die hij niet had kunnen redden. Op 4 mei was hij altijd de hele dag stil. Vorig jaar speelde ik deze voorstelling met Dodenherdenking en merkte dat het verhaal opeens een heel bijzondere extra lading kreeg. Ik hoop daarom ook dat veel mensen de herhaling van de film Soldaat van Oranje op tv dit keer overslaan en na de Dodenherdenking naar mijn programma gaan kijken.”


Wie bang is, krijgt ook klappen was het levensmotto van Sam de Hond en is de titel van Marc de Hond’s tweede avondvullende theatervoorstelling. De show gaat over het overwinnen van angst. Het dappere oorlogsverhaal van Opa Sam vormt de rode draad en vertelt hoe de Joodse groenteman uit Amsterdam vele mensen hielp ontsnappen uit de Hollandse Schouwburg. De Hond senior sprak er nauwelijks over, maar dankzij een interview met Steven Spielberg’s Survivors of the Shoah Foundation bleef het bijzondere verhaal toch bewaard. De afgelopen theaterseizoenen vertolkte Marc de Hond de voorstelling honderd keer en oogstte veel lof met het vertellen van deze bijzondere geschiedenis.

Eerder ging de opname van de voorstelling verloren als gevolg van een omgevallen kop koffie. Daarom werd onlangs een nieuwe tv-opname ingepland. Deze is geslaagd en vervolgens werden de schijven ditmaal wel succesvol uit de buurt gehouden van hete vloeistoffen.

Wie bang is, krijgt ook klappen

In zijn tweede theaterprogramma, Wie bang is, krijgt ook klappen, legt Marc de Hond uit hoe het hem lukte zijn angsten te overwinnen en hoe het grote oorlogsgeheim van zijn opa daar een belangrijke rol in speelde. De voorstelling is vanaf 4 mei 20:02 uur is de voorstelling on-demand te zien via diverse kanalen en via Play van KPN. Kijk voor links, trailers en aanvullende informatie op www.marcdehond.nl/kijkDeel deze pagina:

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page