top of page
  • Foto van schrijverMichel De Hond

Première GIEL de doorbraak van een shockjock, documentaire van Marc de Hond

De afgelopen maanden heb ik gewerkt aan een documentaire over de roemruchte beginjaren van Giel Beelen bij 3FM. Woensdagmiddag gaat hij in premiere in Beeld en Geluid te Hilversum. Check hier de trailer en lees hieronder het persbericht. Volg de film via Facebook of bestel hier de film als download of op dvd.

Animatie uit documentaire 'GIEL - de doorbraakvan een shockjock"

Animatie uit documentaire ‘GIEL – de doorbraakvan een shockjock”


Persbericht 10 mei 2014 Documentaire over jubilerende Giel Beelen

HILVERSUM – Terwijl Giel Beelen volgende week een poging zal doen het wereldrecord radiomaken te verbeteren gaat in Beeld en Geluid een documentaire in premiere over zijn roemruchte carriere. De radiomaker, die zijn 10-jarig jubileum viert als ochtend-dj is geportretteerd door zijn voormalige 3FM-radiocollega Marc de Hond. De film Giel! De doorbraak van een shockjock reconstrueert de omstreden beginjaren van Giel bij de radio.

De Hond: “We zaten allebei in de dj-opleiding van 3FM. Hij was met voorsprong het grootste talent wat er rond liep bij de zender. Maar hij had de ene na de andere rel, waardoor hij om de haverklap weer werd ontslagen. Het bijzondere was: zo snel als de ene omroep hem er uit gooide, nam de volgende hem weer aan. Dat verhaal wilde ik graag vertellen.”

In de film vertellen oud-collega’s en bazen van Giel over de opkomst van Nederlands’ eerste shockjock. Het verhaal vertelt wat zich voor en achter de schermen afspeelde toen Giel zich live in de uitzending oraal liet bevredigen door een prostituee, ontslagen werd om opmerkingen over Mein Kampf, en opriep tot het sturen van poederbrieven. Aan het woord komen onder andere collega’s Gerard Ekdom en Rob Stenders en oud 3FM zendercoördinatoren Paul van de Lugt en Florent Luyckx.

Animatie De Hond: “Er is weinig beeld van Giel uit zijn beginjaren. Daarom is de film gedeeltelijk geanimeerd. Er hebben meer dan twintig animatoren aan deze film gewerkt die allemaal op hun eigen wijze een deel van het verhaal in beeld hebben gebracht. We waren eigenlijk van plan om de film deze zomer klaar te hebben, maar toen Giel aankondigde zijn jubileum op deze bijzondere manier te gaan vieren hebben we alle zeilen bij gezet om de film eerder te kunnen vertonen.

Lees meer op NU.nl, RadioFreak, RTL Blvd.

Deel deze pagina:

18 weergaven0 opmerkingen

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page