top of page
  • Foto van schrijverMichel De Hond

John Oliver voelt Edward Snowden stevig aan de tand


Briljante televisie gisteravond! Comedian John Oliver (de Amerikaanse Arjen Lubach) vloog naar Moskou voor een stevig interview met Edward Snowden. Want de grote vraag die Amerika de afgelopen twee jaar bezighoudt is: was het een heldendaad van Snowden om de klok te luiden over de grootschalige privacy-inbreuk van de geheime dienst NSA, of was het juist landverraad?

Het is heel moeilijk een goede balans te vinden tussen veiligheid en privacy. Over twee maanden moet de beruchte Patriot Act worden verlengd. Tijd voor een serieus debat over dit onderwerp; hoeveel privacy willen burgers inleveren om daarmee misschien een aanslag te voorkomen? Het blijkt dat Amerikanen zich nauwelijks met dit thema bezig houden. Het is ook moeilijk te omvatten. De journalistiek lukt het maar niet om het onderwerp begrijpelijk bespreekbaar te maken.

Daar heb je blijkbaar een komiek voor nodig. John Oliver vraagt aan Snowden welke geheime diensten in staat zijn… om zijn dickpics te bekijken. Inderdaad… foto’s van zijn piemel.

Deel deze pagina:

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page