Stichting KOMMA


Stichting KOMMA is na het overlijden van Marc door zijn twee broers Michel en Brian opgericht. Zij helpen uitbehandelde ouders iets blijvends achter te laten voor hun jonge kinderen.

Achtergrond van de stichting

Toen Jasmin de Hond in 1980 op 30-jarige leeftijd te horen kreeg dat ze zou komen te overlijden, liet zij aan haar twee jonge kinderen Marc (3) en Michel (1) een geluidsbandje na, op deze manier gaf ze haar kinderen een cadeau om haar aanwezigheid te kunnen blijven voelen. 40 jaar later herhaalde de geschiedenis zich voor haar oudste zoon Marc. Ook hij kreeg te horen dat hij zijn twee jonge kinderen Livia (3) en James (1) niet zou zien opgroeien. Marc besloot het geluidsbandje van zijn moeder een modernere twist te geven. Dit deed hij op verschillende manieren, o.a. door zich op beeld te laten interviewen over zijn leven en kaarten te schrijven voor speciale gelegenheden.

De geschiedenis herhaalde zich binnen de familie. Opnieuw zouden twee kinderen op jonge leeftijd één van hun ouders verliezen. Zo kreeg Marc de kans om voor Livia en James te proberen zijn gedachtes, herinneringen en aanwezigheid achter te laten op een manier die Marc en Michel hebben gemist van hun moeder. Dit bracht zijn broers op het idee om ter nagedachtenis van Jasmin en Marc een stichting in het leven te roepen. Er komt vaak al zo veel bij de primaire zorg van een uitbehandelde ouder kijken, dat het heel logisch is dat iets blijvends achterlaten voor de kinderen erbij inschiet. Precies daarmee helpt stichting ‘Komma’.

Doneer en steun Stichting KOMMA
www.stichtingkomma.nl