Marc de Hond, spreker over omgaan met tegenslag en verlies


Boek nu inspirerende spreker: Marc de Hond

We vergeten het nog wel eens, maar tegenslag hoort bij het leven. Ziekte, ontslag, verlies… het zit niet altijd mee. Marc de Hond weet dit maar al te goed. In 2002 onderging hij een medische misser bij een rugoperatie. Aan deze fout hield Marc een dwarslaesie over. Sindsdien is zijn leven op alle fronten veranderd, maar Marc is er sterker uitgekomen dan ooit. Hij weet als geen ander om te gaan met tegenslag, en verlies – op welk gebied dan ook – een plek te geven. Als uw publiek te kampen heeft met een groot verlies, kan Marc hen van een interessant perspectief voorzien en is hij bij uitstek de geschikte spreker.

Bekijk hier de TEDtalk die Marc gaf over dit onderwerp:

Neem contact op en vraag nu vrijblijvend offerte aan.

“We vergeten het weleens, maar tegenslag hoort bij het leven. We lijken te verwachten dat we allemaal op een gezonde manier 120 jaar oud worden – en dat al onze vrienden en geliefden er bij zullen zijn om dat met ons te vieren. Maar dat is niet realistisch. Ziekte, verlies en tegenslag hoort er net zo goed bij. Daar moeten we mee om kunnen gaan.”


Aanrader: Marc speelt zijn theatervoorstelling ‘Scherven Brengen Geluk’ ook voor uw klanten en personeel


Marc de Hond is een inspirerend spreker. Hij vertelt bevlogen en vol humor over zijn loopbaan, die hem bracht van succesvol internetondernemer tot radio dj en tv-presentator, schrijver en speler van het Nederlands rolstoelbasketbalteam. Marc is een doorzetter die nieuwe uitdagingen met beide handen aanpakt. Als hij een doel in zijn hoofd haalt, dan gaat hij er vol voor om het te bereiken: “Wat is het ergste dat kan gebeuren? Dat iets mislukt? Nou en?”

Volgens Marc bezit ieder mens de KRACHT om zich aan te passen aan nieuwe situaties. Hij ontdekte deze kracht tijdens zijn revalidatie nadat hij een dwarslaesie kreeg in 2002. “Ik bleek mentaal en fysiek in staat tot dingen, die ik vooraf nooit had kunnen vermoeden”. Het duurde een aantal jaar om zijn nieuwe leven een plek te geven: “Ik heb goed leren omgaan met tegenslag, dat hoort nou eenmaal bij het leven. Ik kijk naar wat ik wel kan, en niet meer naar wat ik niet meer kan.”

Sindsdien is Marc de Hond niet te stoppen. Momenteel presenteert hij De Rekenkamer voor de KRO, verovert hij de theaters met De LULverhalen (waarin hij luchtig en vol humor spreekt over liefde, seks en eigenwaarde) en speelt hij in het Nederlands rolstoelbasketbalteam.

Marc is een uitstekende motivator en een ervaren presentator en dagvoorzitter. Daarnaast kan hij – vanuit zijn persoonlijke ervaring – spreken over de preventie van medische fouten en patiëntveiligheid, werken en leven met een handicap, (rolstoel)toegankelijkheid, maar vooral: omgaan met verandering.

Neem contact op en vraag nu vrijblijvend offerte aan.

Biografie:

Loopbaan
In 1996 startte hij op achttienjarige leeftijd zijn eerste internetbedrijf. Drie jaar later was hij voor het eerst te horen op 3FM. Hij was als jonge internetondernemer te gast in het NCRV-programma ‘BuZz’ om over zijn carrière te praten. De uitzending beviel zo goed dat hij werd gevraagd om een wekelijks programma te gaan presenteren. Enige tijd combineerde hij zijn ondernemerschap met zijn werk bij 3FM. In 1999 verkocht hij de website veiling.com. Met die verkoop werd hij op papier één van Nederlands jongste internetmiljonairs. Begin 2001 vertrok hij bij het bedrijf om zich te richten op zijn loopbaan als presentator. Naast het programma ‘BuZz’ was Marc ook enige jaren ‘s nachts te horen op 3FM. In 2002 liep hij stage bij het programma ‘Ruuddewild.nl’ van Ruud de Wild. Op TV presenteerde De Hond ‘het Eindexamenjournaal’ en het nieuwsoverzicht van ‘Goedemorgen Nederland’.

In april 2006 is hij de eerste DJ die de overstap maakt naar de nieuwe radiozender Caz!, daar is hij elke avond te horen met zijn programma ‘Wacht U voor de Hond’. De Hond is sinds 2007 de vaste commentaarstem van pokerwedstrijden op RTL7. Hij is vanaf november 2008 te zien als presentator van het programma ‘Expedition Unlimited’ voor omroep LLiNK. In iedere aflevering racen vijf teams die elk bestaan uit een persoon met een lichamelijke beperking en een model door Zuid Afrika. In 2009 speelt hij het maximale aantal afleveringen mee in de late night quiz van RTL4 ‘De Slimste’.
In 2012 gaat hij aan de slag bij de KRO en presenteert daar De Rekenkamer op Nederland 3. In 2013 maakt hij bij de LULverhalen zijn theaterdebuut.

Misser

Rond kerst 2002 werd bij De Hond een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg. In drie operaties werd de tumor verwijderd, maar na een van de operaties raakten de zenuwen in Marc’s ruggenmerg bekneld. Door het medisch personeel werd niet tijdig ingegrepen waardoor hij gedeeltelijk verlamd raakte. Sindsdien is hij afhankelijk van een rolstoel. In een intensief revalidatieproces leerde hij opnieuw staan en kleine stukjes lopen. Over deze periode schrijft hij het boek ‘Kracht’ dat 29 augustus 2008 verscheen bij Nieuw Amsterdam. In 2010 wordt Marc voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands Rolstoelbasketbalteam.

Marc treedt nu ook geregeld op bij symposia en evenementen voor bedrijven en organisaties. Hij vertelt daar ‘op maat’ gemaakte verhalen.

Voor vrijblijvende offertes neemt u contact op met Marc de Hond.

Thema’s waarover Marc de Hond o.a. spreekt:

 

Contact


2 gedachten over “Marc de Hond, spreker over omgaan met tegenslag en verlies

 1. Volgens Marc bezit ieder mens de KRACHT om zich aan te passen aan nieuwe situaties. Hij ontdekte deze kracht tijdens zijn revalidatie nadat hij een dwarslaesie kreeg in 2002. “Ik bleek mentaal en fysiek in staat tot dingen, die ik vooraf nooit had kunnen vermoeden”. Het duurde een aantal jaar om zijn nieuwe leven een plek te geven: “Ik heb goed leren omgaan met tegenslag, dat hoort nou eenmaal bij het leven. Ik kijk naar wat ik wel kan, en niet meer naar wat ik niet meer kan.”
  Sindsdien is Marc de Hond niet te stoppen.

  Wafwaf.
  Het is niet omdat volgens Marc ieder mens DE kracht bezit om zich aan te passen aan nieuwe situaties,
  dat ieder mens wel degelijk die kracht tot zijn beschikking heeft,
  die kracht kan aanboren,
  de weg ernaartoe vindt,
  het uithoudingsvermogen heeft om vol te houden,
  enzovoort.

  Marc heeft dat.
  Een heleboel mensen hebben dat niet.
  Nog in geen 100.000 jaar.

  Marc heeft meewind, altijd gehad.
  Op 18 jaar internetondernemer, enzovoort, het ene succesverhaal na het andere.
  Na de tumor operatie, ook alweer het ene succesverhaal na het andere.

  En dan nog niet inzien dat dat niet voor iedereen haalbaar is.
  Mesjogge.

  Zo vol van zichzelf.

  tssss.

  Ook die meewind heb je niet aan jezelf te danken Marc,
  you are just a lucky basterd.

  Maar wek geen illusies dat anderen hetzelfde kunnen als jij.
  Ze zouden het wel doen moest dat zo zijn.

  Ik begrijp je begeestering en je poging en drijfveer om te inspireren.
  Maar ‘t is lood om oud ijzer.

  Al die succesvolle mensen die steeds maar staan te roepen dat je zelf verantwoordelijk bent voor je succes,
  ALS JE MAAR HARD GENOEG WERKT.

  kwatsch.

  Uiteraard moet je meestal er hard voor werken.
  Uiteraard wordt het je meestal niet in de schoot geworpen.

  Voor niets gaat de zon op.

  Maar er zijn mensen zat die even hard of zelfs nog harder proberen als jij.

  En toch lukt het hen niet.

  1. Bedankt meneer of mevrouw Blixkaters voor uw uitgebreide reactie. Waardeer ik zeer!

   Een paar reacties terug:
   – als u denkt dat ik een geluksvogel ben die vooral meewind heeft in zijn leven dan heeft u zich echt niet in mij verdiept. Anderen zullen misschien zeggen dat ik vooral veel pech heb gehad.
   – als u denkt dat mijn carrière grotendeels een succesverhaal is, dan heeft u zich ook niet in mij verdiept. Dat valt nogal tegen.
   – ik zeg dat ieder mens de kracht heeft zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden. Dat kunnen we niet allemaal even goed, dat gaat ons niet allemaal even makkelijk af en dat vinden we niet allemaal even leuk. Maar in basis zijn we daar allemaal toe in staat, en ik help mensen daar graag bij.
   – mijn theaterprogramma gaat over mijn eigen moeite met nieuwe situaties, u bent in 2020 van harte welkom als mijn gast te komen kijken. Laat u weten welk theater u het best uitkomt, regel ik kaartjes.
   – mag u daarna zeggen of ik echt een mazzelpik ben die alleen maar vol is van zichzelf.

Laat een bericht achter...