Marc de Hond, spreker en dagvoorzitter over rolstoelsport en rolstoelbasketbal


Boek nu inspirerende spreker: Marc de Hond over rolstoel sport en rolstoelbasketbal
of informeer naar de mogelijkheden van een rolstoelbasketbalclinic!

Het was jarenlang Marc’s grootste droom om ooit in Oranje te spelen. Als klein voetbalkeepertje fantaseerde hij al van zijn debuut als international. Zijn droom kwam uit; maar op een andere manier dan hij zich had voorgesteld. In 2002, op 25-jarige leeftijd maakte een dwarslaesie abrupt een eind aan zijn voetbalambities. Vijf jaar later wordt hij alsnog geselecteerd voor zijn eerste interland… in het Nederlands Rolstoelbasketbalteam. Vier jaar leeft hij als fulltime sporter en reist hij met deze ploeg de wereld over, met als nieuwe droom plaatsing voor de Paralympische Spelen in Londen.

Tegenwoordig staat Marc met zijn eigen theatershow ‘’Scherven Brengen Geluk’’ in het theater. In deze voorstelling vertelt Marc over hoe het grootste drama in zijn leven hem uiteindelijk ook veel moois opleverde.

“Die rolstoel? Dat is niet het probleem. Dat is de oplossing! Zonder rolstoel zou ik overal heen moeten kruipen.”

“Bij het Nederlands rolstoelbasketbalteam leerde ik niet alleen beter basketballen, maar vooral ook beter rolstoelen. Van mijn teamgenoten leerde ik overleven in ontoegankelijke hotelkamers.”

Neem contact op en vraag vrijblijvend offerte aan.


(Marc geeft clinics rolstoelbasketbal, en spreekt over de rolstoelsport en Paralympische Sport.)


Marc vertelt ook bevlogen over zijn loopbaan, die hem bracht van succesvol internetondernemer tot radio dj en tv-presentator, schrijver en speler van het Nederlands rolstoelbasketbalteam. Marc is een doorzetter die nieuwe uitdagingen met beide handen aanpakt. Als hij een doel in zijn hoofd haalt, dan gaat hij er vol voor om het te bereiken: “Wat is het ergste dat kan gebeuren? Dat iets mislukt? Nou en?”

Marc is een zeer ervaren presentator en dagvoorzitter. Wilt u daar meer informatie over, lees dan hier.

Marc spreekt op symposium
Marc spreekt op symposium

Volgens Marc bezit ieder mens de KRACHT om zich aan te passen aan nieuwe situaties. Hij ontdekte deze kracht tijdens zijn revalidatie nadat hij een dwarslaesie kreeg in 2002. “Ik bleek mentaal en fysiek in staat tot dingen, die ik vooraf nooit had kunnen vermoeden”. Het duurde een aantal jaar om zijn nieuwe leven een plek te geven: “Ik heb goed leren omgaan met tegenslag, dat hoort nou eenmaal bij het leven. Ik kijk naar wat ik wel kan, en niet meer naar wat ik niet meer kan.”

Sindsdien is Marc de Hond niet te stoppen. Hij presenteert De Rekenkamer voor de KRO, verovert de theaters met zijn eerste solo voorstelling “Scherven Brengen Geluk”. Hij stond ook al op het podium in De LULverhalen (waarin hij luchtig en vol humor spreekt over liefde, seks en eigenwaarde) en was speler in het Nederlands rolstoelbasketbalteam.

Marc is een uitstekende motivator en een ervaren presentator en dagvoorzitter. Daarnaast kan hij – vanuit zijn persoonlijke ervaring – spreken over de preventie van medische fouten en patiëntveiligheid, werken en leven met een handicap, (rolstoel)toegankelijkheid, maar vooral: omgaan met verandering.

Biografie:

Loopbaan
In 1996 startte hij op achttienjarige leeftijd zijn eerste internetbedrijf. Drie jaar later was hij voor het eerst te horen op 3FM. Hij was als jonge internetondernemer te gast in het NCRV-programma ‘BuZz’ om over zijn carrière te praten. De uitzending beviel zo goed dat hij werd gevraagd om een wekelijks programma te gaan presenteren. Enige tijd combineerde hij zijn ondernemerschap met zijn werk bij 3FM. In 1999 verkocht hij de website veiling.com. Met die verkoop werd hij op papier één van Nederlands jongste internetmiljonairs. Begin 2001 vertrok hij bij het bedrijf om zich te richten op zijn loopbaan als presentator. Naast het programma ‘BuZz’ was Marc ook enige jaren ‘s nachts te horen op 3FM. In 2002 liep hij stage bij het programma ‘Ruuddewild.nl’ van Ruud de Wild. Op TV presenteerde De Hond ‘het Eindexamenjournaal’ en het nieuwsoverzicht van ‘Goedemorgen Nederland’.

In april 2006 is hij de eerste DJ die de overstap maakt naar de nieuwe radiozender Caz!, daar is hij elke avond te horen met zijn programma ‘Wacht U voor de Hond’. De Hond is sinds 2007 de vaste commentaarstem van pokerwedstrijden op RTL7. Hij is vanaf november 2008 te zien als presentator van het programma ‘Expedition Unlimited’ voor omroep LLiNK. In iedere aflevering racen vijf teams die elk bestaan uit een persoon met een lichamelijke beperking en een model door Zuid Afrika. In 2009 speelt hij het maximale aantal afleveringen mee in de late night quiz van RTL4 ‘De Slimste’.
In 2012 gaat hij aan de slag bij de KRO en presenteert daar De Rekenkamer op Nederland 3. In 2013 maakt hij bij de LULverhalen zijn theaterdebuut.

Misser

Rond kerst 2002 werd bij De Hond een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg. In drie operaties werd de tumor verwijderd, maar na een van de operaties raakten de zenuwen in Marc’s ruggenmerg bekneld. Door het medisch personeel werd niet tijdig ingegrepen waardoor hij gedeeltelijk verlamd raakte. Sindsdien is hij afhankelijk van een rolstoel. In een intensief revalidatieproces leerde hij opnieuw staan en kleine stukjes lopen. Over deze periode schrijft hij het boek ‘Kracht’ dat 29 augustus 2008 verscheen bij Nieuw Amsterdam. In 2010 wordt Marc voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands Rolstoelbasketbalteam.

Marc treedt nu ook geregeld op bij symposia en evenementen voor bedrijven en organisaties. Hij vertelt daar ‘op maat’ gemaakte verhalen.

Voor vrijblijvende offertes neemt u contact op met Marc de Hond.

Thema’s waarover Marc de Hond o.a. spreekt:

 

Contact


Laat een bericht achter...