Marc de Hond maakt in theater interviewmarathon voor z’n kinderen


Presentator en theatermaker Marc de Hond heeft zijn theatervoorstelling Voortschrijdend inzicht, die hij vanaf januari 2020 zou spelen, omgedoopt tot een bijzonder theaterkunstproject. Hij is aankomend voorjaar te zien in 29 theaters waar hij elke avond wordt geïnterviewd over zijn leven. Presentatoren die hebben toegezegd mee te doen aan het project zijn Eva Jinek, Humberto Tan, Janine Abbring, Paul de Leeuw, Frank Evenblij, Erik Dijkstra, Luuk Ikink, Claudia de Breij, Coen Verbraak, Hugo Borst, Ruben Nicolai, Catherine Keijl en Eric Corton.

Bij De Hond werd dit jaar blaaskanker geconstateerd. Hij onderging chemotherapie en liet zijn blaas verwijderen. “Inmiddels gaat het beter met mij”, vertelt hij. “Maar ieder kwartaal, wanneer ik gecontroleerd word, hangt het zwaard van Damokles boven mijn hoofd. Is alles nog steeds rustig en zal ik mijn zoon James en dochter Livia zien opgroeien? Mijn vorm van blaaskanker heeft helaas slechte overlevingskansen. Slechts 35 procent van de patiënten is na vijf jaar nog in leven.”

De Hond verloor zelf zijn moeder aan kanker toen hij drie jaar oud was. “Het enige dat ik van haar heb, zijn wat foto’s en een cassettebandje dat ze voor mij heeft ingesproken, waaraan ik heel veel waarde hecht. Nu ik zelf ziek ben, wil ik iets soortgelijks maken voor Livia en James; je weet immers niet wat het leven voor je in petto heeft.”

Bingewatchen
De theatermaker beklemtoont “uiteraard heel erg oud te willen worden. Maar mocht mijn ziekte dat in de weg staan, wil ik dat Livia en James, als ze daar ooit behoefte aan hebben, alles over mij te weten kunnen komen.” Uit deze behoefte ontstond het bijzondere theaterproject. “Alle 29 voorstellingen worden gefilmd, zodat mijn kinderen mij later kunnen bingewatchen.”

De voorstellingen zullen bestaan uit een conference van De Hond over het afgelopen jaar. Daarna volgt een gesprek met een van de 29 interviewers. Elke avond staat één specifieke gebeurtenis of fase uit zijn leven centraal. De Hond wordt gedurende elke voorstelling ook verrast door diverse familieleden en collega’s. De winst van de productie wordt gedoneerd aan een project ten behoeve van de bestrijding van blaaskanker.

De speellijst van de voorstelling Voortschrijdend inzicht is vanaf woensdag te vinden op de website van De Hond.


9 gedachten over “Marc de Hond maakt in theater interviewmarathon voor z’n kinderen

 1. Niets is toeval in het leven zeg ik altijd. Afgelopen week mijn mailbox leeggehaald dacht ik aan je. He lang niets meer gehoord van je, nu lees ik je mooie verhaal weer. Dat is fijn, bedankt. Persoonlijk laat ik niet veel een reactie horen, lees alleen. Nu vond ik het wel even nodig, omdat ik de speellijst opende en een foutmelding kreeg. Dit wil ik even kwijt aan je. Probeer nu op een andere manier te kijken of je ook in ons prachtige Speelhuis in Helmond komt optreden. Graag kom ik naar je show kijken.

  Het gaat je goed en wellicht tot een van je optredens.

 2. Wat bijzonder dat je dit doet. Ook dit maakt jou alweer zo’n bijzonder mens! Mijn respect voor jou is echt eindeloos. Jij geeft mensen echt iets mee in deze wereld. Heel veel succes met je theatertoer! Weet nu al dat het veel mensen zal ontroeren, blijmaken en tot inzicht zal sturen. 💕

 3. Wat een prachtig idee. Veel geluk, met alles. Wil iets zeggen, maar weet niet wat. Ben er stil van…. Je (manier van) schrijven en je kunstige idee…. ‘t Raakt me.

 4. Fijn om weer iets van je te vernemen, Marc en wat leuk al die mensen die hun medewerking geven aan je programma. Ik ga zeker proberen om te komen. Helaas ben ik nogal beperkt en moet ik veel voorbij laten gaan, helaas.
  Wordt er een tv registratie gemaakt?
  Marc, heel veel sterkte en geluk en vooral veel plezier met je gezin!
  Groetend,
  Coby Hoogeboom

Laat een bericht achter...