Marc de Hond: spreker en dagvoorzitter


Boek nu inspirerende spreker: Marc de Hond

Marc de Hond is een veelgevraagd spreker & dagvoorzitter. Marc vertelt bevlogen over:

Hij is te zien in het theater met zijn eigen solovoorstellingen. Daarnaast stond hij al op diverse TEDx podia, zowel als spreker als in de rol van dagvoorzitter en presentator. Marc is adrem en kan razendsnel improviseren.

Neem contact op en vraag nu vrijblijvend offerte aan.


Marc treedt graag op voor uw klanten en personeel met zijn voorstelling ‘Scherven Brengen Geluk’ over (de naam zegt het al) ‘Geluk’


KORTE BIOGRAFIE

Marc de Hond is een inspirerend spreker die vol humor vertelt over ‘omgaan met verandering’. Daarnaast is hij als ‘Dagvoorzitter des Vaderlands’ een begenadigd presentator. Ook is hij ideaal in te zetten als komische openings- en slotact.

Marc de Honds loopbaan bracht hem van succesvol internetondernemer tot radio dj, tv-presentator en speler van het Nederlands rolstoelbasketbalteam. Hij schreef het boek ‘KRACHT’ over hoe zijn leven veranderde nadat hij een dwarslaesie kreeg. Die periode leerde hem omgaan met verandering en het accepteren van tegenslag. De afgelopen jaren toert Marc langs de Nederlandse theaters met zijn solo theatervoorstellingen.

Marc is een doorzetter die nieuwe uitdagingen met beide handen aanpakt. Hij draagt zijn bevlogenheid graag over aan zijn publiek. Als hij een doel in zijn hoofd haalt, dan gaat hij er vol voor om het te bereiken: “Wat is het ergste dat kan gebeuren? Dat iets mislukt? Nou en?”

Volgens Marc bezit ieder mens de KRACHT om zich aan te passen aan nieuwe situaties. Hij ontdekte deze kracht tijdens zijn revalidatie nadat hij een dwarslaesie kreeg in 2002. “Ik bleek mentaal en fysiek in staat tot dingen, die ik vooraf nooit had kunnen vermoeden.” Het duurde een aantal jaar om zijn nieuwe leven een plek te geven: “Ik heb goed leren omgaan met tegenslag, dat hoort nou eenmaal bij het leven. Ik kijk naar wat ik wel kan, en niet meer naar wat ik niet meer kan.”

Sindsdien is Marc niet te stoppen. Hij is te zien bij de NOS in hun Paralympische verslaggeving, toert met zijn 3e avondvullende voorstelling: ”Voortschrijdend inzicht” wat gaat over het omgaan met veranderingen. Eerder veroverde hij de theaters met ‘Scherven Brengen Geluk’ (over acceptatie en omarming van tegenslag) en heeft hij opgetreden met zijn programma ‘Wie bang is, krijgt ook klappen’ (over het overwinnen van angsten). Hij schreef het kinderboek “De Fantastische Scheve Toren van Pisa’ en speelde vier jaar in het Nederlands rolstoelbasketbalteam.

Marc is een uitstekende motivator en een ervaren presentator en dagvoorzitter. Daarnaast kan hij – vanuit zijn persoonlijke ervaring – spreken over acceptatie, omgaan met tegenslag, de preventie van medische fouten en patiëntveiligheid, werken en leven met een handicap en toegankelijkheid.

Wat is de impact van Marc?
Marc zet zijn publiek echt aan het denken, vooral over de dingen die vóór zijn optreden heel moeilijk leken. Hij laat zien dat het in de praktijk best wel meevalt. Tijdens zijn optreden weet hij je over je angst heen te zetten om dingen te veranderen en leert hij je dat je een hele steile klim kunt maken. Een verandering biedt heel veel kansen. Door de lezing en het boek van Marc gaan er deuren voor je open.

Absolute reden om Marc te boeken:
Hij probeert met een combinatie van humor en optimisme sfeer in de zaal te brengen. Deze sfeer geeft de lange zit een positieve draai met een knipoog.

Marc is ook een zeer ervaren presentator en dagvoorzitter. Wilt u daar meer informatie over, lees dan hier.

Te boeken sessies

Marc spreekt op symposium
Marc spreekt op symposium

Scherven brengen geluk:
In dit optreden vertelt hij hoe het krijgen van een dwarslaesie hem uiteindelijk heel veel geluk heeft gebracht. ‘Geluk’ en ‘omgaan met veranderingen’ zijn hierin de hoofdonderwerpen.

Voortschrijdend inzicht:
Deze lezing gaat over het fenomeen ‘verandering’, veel mensen dromen van nieuwe veranderingen, maar we laten ons vaak tegenhouden door obstakels. Marc legt uit hoe je een verandering kan doorvoeren.

Overwinnen van angsten:
Vroeger was Marc heel bang, nu heeft hij geleerd zijn angsten te overwinnen en dat deelt hij graag met het publiek!

Toegankelijkheid:
Maatschappelijk verantwoord ondernemen, hoe doe je dat? En wat zijn de voordelen? Deze lezing zal een echte eyeopener zijn. Het is een toegankelijk verhaal waarin wordt verteld hoe je een begin kan maken met veranderingen met de uitleg waarom je dit wil.

Medische misser:
Miscommunicatie kan grote gevolgen hebben. Hoe houd je je aan de protocollen? Hij deelt zijn ervaringen en laat zien wat de impact is.

Neem contact op en vraag nu vrijblijvend offerte aan.

Loopbaan:

In 1996 startte hij op achttienjarige leeftijd zijn eerste internetbedrijf. Drie jaar later was hij voor het eerst te horen op 3FM. Hij was als jonge internetondernemer te gast in het NCRV-programma ‘BuZz’ om over zijn carrière te praten. De uitzending beviel zo goed dat hij werd gevraagd om een wekelijks programma te gaan presenteren. Enige tijd combineerde hij zijn ondernemerschap met zijn werk bij 3FM. In 1999 verkocht hij de website veiling.com. Met die verkoop werd hij op papier één van Nederlands jongste internetmiljonairs. Begin 2001 vertrok hij bij het bedrijf om zich te richten op zijn loopbaan als presentator. Naast het programma ‘BuZz’ was Marc ook enige jaren ‘s nachts te horen op 3FM. In 2002 liep hij stage bij het programma ‘Ruuddewild.nl’ van Ruud de Wild. Op TV presenteerde De Hond ‘het Eindexamenjournaal’ en het nieuwsoverzicht van ‘Goedemorgen Nederland’.

In april 2006 is hij de eerste DJ die de overstap maakt naar de nieuwe radiozender Caz!, daar is hij elke avond te horen met zijn programma ‘Wacht U voor de Hond’. De Hond is sinds 2007 de vaste commentaarstem van pokerwedstrijden op RTL7. Hij is vanaf november 2008 te zien als presentator van het programma ‘Expedition Unlimited’ voor omroep LLiNK. In iedere aflevering racen vijf teams die elk bestaan uit een persoon met een lichamelijke beperking en een model door Zuid Afrika. In 2009 speelt hij het maximale aantal afleveringen mee in de late night quiz van RTL4 ‘De Slimste’. 
In 2012 gaat hij aan de slag bij de KRO en presenteert daar De Rekenkamer op Nederland 3. In 2013 maakt hij bij de LULverhalen zijn theaterdebuut.

Misser

Rond kerst 2002 werd bij De Hond een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg. In drie operaties werd de tumor verwijderd, maar na een van de operaties raakten de zenuwen in Marc’s ruggenmerg bekneld. Door het medisch personeel werd niet tijdig ingegrepen waardoor hij gedeeltelijk verlamd raakte. Sindsdien is hij afhankelijk van een rolstoel. In een intensief revalidatieproces leerde hij opnieuw staan en kleine stukjes lopen. Over deze periode schrijft hij het boek ‘Kracht’ dat 29 augustus 2008 verscheen bij Nieuw Amsterdam. In 2010 wordt Marc voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands Rolstoelbasketbalteam.

Marc treedt nu ook geregeld op bij symposia en evenementen voor bedrijven en organisaties. Hij vertelt daar ‘op maat’ gemaakte verhalen.

Voor vrijblijvende offertes neemt u contact op met Marc de Hond.

 

Contact


Laat een bericht achter...