21-9-1977                                                                                                                                           3-6-2020

                         Marc de Hond

“Er is niet alleen licht aan het einde van de tunnel, maar je kunt ook gewoon de lampjes in de tunnel ophangen”

Dat was zijn instelling toen hij het bericht kreeg blaaskanker te hebben.

Op 3 juni 2020 is Marc op 42-jarige leeftijd overleden.

In zijn veel te korte leven heeft hij door zijn mentale kracht, wijsheid en humor velen geïnspireerd hoe om te gaan met tegenslag. Hij overtrof zichzelf in de wijze waarop hij omging met zijn naderend overlijden. Daardoor werd hij de steunpilaar voor familie en vrienden om dit grote verlies te kunnen verwerken. Hoewel zijn lichaam hem steeds meer in de steek liet, werd de kracht van zijn hart en geest alleen maar groter. Zijn lichaam heeft het einde van de tunnel niet gehaald. Zijn geest echter wel en die straalt nu als een eeuwige ster. Zo blijft hij, niet alleen voor zijn familie en vrienden, maar voor iedereen een inspiratie hoe om te gaan met tegenslagen.


55 gedachten over “

 1. Iemand die zo aan het leven hangt en geen enkele belemmering ziet om alles uit het leven te halen, is niet meer. Heel verdrietig en veel en veel te vroeg. Met oneindig veel respect denk ik aan Marc. Ik wens je gezin en familie alle kracht en sterkte toe om zonder jou verder te gaan.

 2. Ik was heel blij dat mijn collega met mij van dienst wilde wisselen zodat ik gisteravond bij jouw theater interview kon zijn. Ik heb er spijt van dat ik je niet ter plekke heb verteld dat ik je bewonder en respect voor je heb hoe je met de situatie omgaat. Vond het een heel bijzondere avond .
  Monick

 3. Heb je met plezier gevolgd bij “de slimste mens” . Je was/bent erg goed, jammer dat je niet “de slimste” bent geworden. Trouwens voor mij ben je het wel hoor 👍

 4. Marc,

  Ik vindt het erg jammer dat ik er gisteren in Katwijk niet bij kon zijn. Ik had graag zo’n voorstelling in een Zwembad meegemaakt. “voortschrijdend inzicht” lijkt me een geweldig programma en ik hoop dat hem toch nog een keer mag meemaken in een zwembad ondanks dat die niet ingepland is.

  1. Marco! Jammer dat je er niet bij kon zijn, voorlopig staan er geen zwembadoptredens gepland, maar wie weet gaan we dat in de toekomst nog een keer doen. De voorstelling is ook HEEL leuk in het gewone theater hoor.

 5. Dag Marc,
  Juni 2015 zaten mijn man en ik op een terras van een restaurantje in Clisson. Na een tijdje kwam jij met je echtgenote naast ons zitten. Wij geraakten aan het praten en hebben tijdens het eten flink zitten lachen. (ik ben Magi, die gekke oma met dat lange haar). Ik heb lang getwijfeld of ik je wel zou schrijven. Het is ook zo raar na die eenmalige ontmoeting jaren geleden. Na wat googelen had ik je gevonden. Je levenswandel is bewonderenswaardig en is een voorbeeld voor ieder ander. Ik heb gelezen dat je aan een nieuwe theatervoorstelling werkt en dat jullie ook een nieuwe baby gaan krijgen. Wel, veel succes en vooral veel vreugde ermee.
  Groetjes
  Magi

 6. Beste Marc,
  gisteravond waren we bij de theatervoorstelling ‘wie bang is krijgt ook klappen’ in Dokkum. Indrukwekkend verhaal, persoonlijke ervaringen ingebed in de familiegeschiedenis. Mooi verteld. De moeite waard om naartoe te gaan.
  Vertellen over het omgaan met tegenslagen in het leven op een positieve manier. Ieder van ons pikte weer andere elementen uit je voorstelling op.
  Dank je !

 7. Hoi,
  Donderdag zijn we naar je voorstelling geweest in Boskoop. Jammer dat het zo leeg was in de zaal zo totaal onverdiend voor je.
  Wij Zoetermeerders vonden het erg leuk en hebben genoten. Wie weet komen we nog eens als je in de buurt bent.
  Heel jammer dat je die andere voorstelling in de meest onmogelijke plaatsen speelt. Waarom daar?
  Nog bedankt voor het compliment trouwens, ik was “het meisje” wat de uitspraak van Yoda herkende.
  Groet Esmeralde

  1. Hi Esmeralda,

   Dank voor je compliment aardig dat je dit even laat weten!

   Qua onmogelijke locaties: de mensen die dichtbij die locaties wonen, vinden waarschijnlijk Zoetermeer weer heel ver weg…
   Helaas heb ik niet precies in de hand waar ik optreed (daar gaan de theaters zelf over, die nodigen mij uit)

   Hoop dat t lukt om te komen kijken, en anders tot ziens in Zoetermeer (daar kom ik vast volgend jaar weer).

   May the force be with you

 8. Beste Marc,

  Met veel bewondering geluisterd naar je verhaal van opa Sam.
  Met een lach en een traan heb jij dit mooi verwoord.
  Blijf zo door gaan met het geen waar je mee bezig bent ,ikzelf haal
  hier veel kracht uit . Hoe jij je leven opgepakt hebt na je dwarslaesie.
  Ik hoop je weer te zien in december in Beverwijk of anders bij only Friends.

  Groeten Raymond

 9. Hallo Marc, samen met mijn zus gisteren je ” avond” in Druten beleefd. Helaas moesten we meteen weg maar we waren erg onder de indruk, citeren vandaag een aantal uitspraken van je die zeker als een levensmotto mee zullen gaan. bv. Voor alles wat je verliest komt weer iets moois, nieuws. Hopen op weer een vervolg. Bedankt, het was heel erg de moeite, Luce en Mieke

 10. beste marc, we zijn vanavond naar je voorstelling in cuijk geweest. we willen je bedanken voor een zeer geslaagde avond. humor en inhoud goed verdeel. we hebben echt genoten.
  dus bij deze dank je wel 🙂

Laat een bericht achter...