Theatermaker, spreker & presentator Marc de Hond


Marc de Hond is presentator, schrijver, spreker, dagvoorzitter en toert vanaf januari 2020 met zijn derde landelijke solo theatervoorstellingBoek Marc als spreker voor uw bedrijf/evenement, of reserveer uw theaterkaarten!

Kijk online naar ‘Wie bang is, krijgt ook klappen’

Dit is de officiële website van Marc de Hond, lees alles over zijn theaterprogramma’s, zijn boeken ‘KRACHT‘ en ‘De fantastische scheve toren van Pisa‘, rolstoelbasketbal en zijn film- & tv werk.

Fijn dat u mijn site bezoekt! Vanaf 2020 ben ik te zien met mijn gloednieuwe derde voorstelling: Voortschrijdend Inzicht. Check hier de speellijst.

microfoonIk presenteer programma’s op tv. Bovendien fungeer ik als spreker en dagvoorzitter bij evenementen en congressen. Ik heb inmiddels vele optredens verzorgd en zelfs diverse TEDtalks gegeven. Heeft u interesse om mij te boeken? Neem vrijblijvend contact met mij op.bookEerder schreef ik het boek “Kracht“. Het is het verhaal over mijn dwarslaesie en hoe ik daar mee om ben gegaan. Als u het wilt lezen kunt u het boek in papieren of digitale vorm bestellen. In mei 2016 verscheen mijn eerste kinderboek: “De fantastische scheve toren van PisagieorqE8TIn 2014 regisseerde en produceerde ik de documentaire “Giel! De doorbraak van een shockjock“. Een reconstructie van de beginjaren van mijn voormalige 3FM-collega Giel Beelen. De film is op dvd en video-on-demand te bestellen, net als mijn eerste tweede theatershow.Screen Shot 2015-11-03 at 11.04.04Ik ben voormalig speler van het Nederlands Rolstoelbasketbalteam. Ik speel nog steeds met veel plezier bij BV Hoofddorp in de Eredivisie en ik geef clinics rolstoelbasketbal aan bedrijven. Wellicht een leuk uitje voor uw klanten of personeel? Als u interesse heeft, neem vooral contact met mij op.

Marc de Hond’s voorstellingen “Scherven Brengen Geluk” en “Wie bang is, krijgt ook klappen” trokken volle theaterzalen. Het is vanaf nu mogelijk om de shows te boeken voor uw bedrijf of organisatie. Interesse in Marc als artiest, spreker of dagvoorzitter? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bekijk hier een aantal interviews met Marc:
Bekijk hier films en reportages die Marc gemaakt heeft:

Meer weten? Check Marc de Hond op Wikipedia.


47 gedachten over “Theatermaker, spreker & presentator Marc de Hond

 1. afgelopen zaterdag heb ik de try-out van je nieuwe show in roden gezien, ik vond het geweldig, grappig maar ik was vooral onder de indruk van jouw familieverhaal, je opa sam en je oma. Zo bijzonder!!! ben blij dat ik je show gezien heb.

  Nathalie Schuiten

 2. Gisteravond naar je show geweest in Zoetermeer. In het begin er even inkomen, maar gaandeweg hing ik aan je lippen.Wat een bijzondere familiegeschiedenis. Ik was ook ontroerd door het verhaal. De angst van nu is natuurlijk ook een gevolg van wat de mensheid al heeft moeten doorstaan aan oorlogen, onderdrukking en geweld. Ik spreek regelmatig (vooral oudere) mensen die bang zijn dat er weer een wereldoorlog uitbreekt. Maar wie bang is krijgt ook klappen! Vam mij krijg je een 8, mijn man dacht er anders over: smaken verschillen😉

 3. Van harte gefeliciteerd met jullie dochter. Heb je indrukwekkende voorstelling in Nieuwegein gezien en in een adem je gesigneerde boek ‘Kracht’ gelezen! Bedankt voor het beschrijven van jouw proces waar je je nooit echt een voorstelling van kan maken als je het niet zelf meemaakt. Ik merkte dat je boek je theatervoorstelling achteraf nog sterker maakte. Het werkt langer door dan je op de avond zelf zou denken. Wat een vertrouwen geven jullie je dochter mee! Ik wens jullie enorm veel geluk!

  Carla

 4. Bedankt voor het verhaal dat je vandaag op Radio 1 uitdroeg! Ik heb nog nooit iemand die zelf heel optimistisch is waardering horen uitspreken voor mensen die dat juist niet zijn; ik vond het een verademende en inspirerende boodschap, echt fijn!

  1. Wat een mooie reactie, dank je!
   Ik denk inderdaad dat iedereen op een bepaalde manier ‘geaard’ is… homo/hetero monogaam/polygaam optimistisch/pessimistisch, en alles daar tussenin. Dat kan soms een beetje veranderen… of je kan het een beetje forceren. Maar uiteindelijk worden we vooral het gelukkigst als we gewoon zijn wie we zijn (zolang anderen daar niet teveel last van hebben). Super dat je even hebt laten weten wat je van mijn verhaal vond!

 5. Vanavond in Heiloo heb ik je voorstelling vanaf rij 1 mogen zien (ik was diegene die meteen ‘De Lift’ zei…☺). En ik hing aan je lippen…! Wat een mooi verhaal van je opa. Ik herkende er redelijk veel van, dat wil zeggen over de ontberingen, spanningen en angsten in de stad ten tijde van de oorlog, aangezien mijn beide ouders (in 1940 was mijn vader 13 en mijn moeder 9) in bezet Amsterdam woonden. (En ik kom uit hetzelfde ‘bouwjaar’ als jij, maar dat even terzijde.) Mijn vader heeft toen als loopjongen voor het verzet veel kunnen doen maar heeft helaas ook vrienden verloren.
  Maar geweldig mooi verhaal dus, ik ga zeker de film van jouw opa Sam bekijken. En ik kan heel goed begrijpen dat je trots bent op je opa en dat hij veel voor je heeft betekend.
  Super hoe je, mede door je opa, zo positief en krachtig je in het leven staat én dit ook weet over te brengen.

  Afgelopen jaar heb ik mijn knie gebroken, moest geopereerd worden en heb daarna 3 maanden niet kunnen lopen… Ergens heb ik een heel klein pietsie kunnen voelen hoe het moet zijn om nooit meer te kunnen lopen (en hoe rolstoelonvriendelijk vele plaatsen zijn overigens), en ik kan je verklappen….ik was daarin lang niet altijd zo positief. Ik heb er best moeite mee gehad…ik die altijd druk ben en liefst 4 dingen tegelijk deed, kon ineens niks meer en was ineens afhankelijk van anderen.
  Tot ik doorkreeg dat alles evengoed ook wel doordraaide, en ook best goed eigenlijk, zonder dat ik daar bij was of er iets voor deed. Eye-opener! Ik probeer nu rustiger aan te doen en vooral te genieten! Lukt me nog niet elke dag, maar ben op de goede weg!

  Ik heb in het theater je boek niet gekocht, maar denk dat ik deze alsnog ga bestellen en kom nog een keer kijken naar de reprise van je 1e voorstelling. Dank voor een mooie en inspirerende avond! (enne…zingen voor publiek gaat je best goed af hoor 😉😁)
  Groetjes Liesbeth

 6. beste marc, we zijn vanavond naar je voorstelling in cuijk geweest. we willen je bedanken voor een zeer geslaagde avond. humor en inhoud goed verdeel. we hebben echt genoten.
  dus bij deze dank je wel 🙂

 7. Hallo Marc, samen met mijn zus gisteren je ” avond” in Druten beleefd. Helaas moesten we meteen weg maar we waren erg onder de indruk, citeren vandaag een aantal uitspraken van je die zeker als een levensmotto mee zullen gaan. bv. Voor alles wat je verliest komt weer iets moois, nieuws. Hopen op weer een vervolg. Bedankt, het was heel erg de moeite, Luce en Mieke

 8. Beste Marc,

  Met veel bewondering geluisterd naar je verhaal van opa Sam.
  Met een lach en een traan heb jij dit mooi verwoord.
  Blijf zo door gaan met het geen waar je mee bezig bent ,ikzelf haal
  hier veel kracht uit . Hoe jij je leven opgepakt hebt na je dwarslaesie.
  Ik hoop je weer te zien in december in Beverwijk of anders bij only Friends.

  Groeten Raymond

 9. Hoi,
  Donderdag zijn we naar je voorstelling geweest in Boskoop. Jammer dat het zo leeg was in de zaal zo totaal onverdiend voor je.
  Wij Zoetermeerders vonden het erg leuk en hebben genoten. Wie weet komen we nog eens als je in de buurt bent.
  Heel jammer dat je die andere voorstelling in de meest onmogelijke plaatsen speelt. Waarom daar?
  Nog bedankt voor het compliment trouwens, ik was “het meisje” wat de uitspraak van Yoda herkende.
  Groet Esmeralde

  1. Hi Esmeralda,

   Dank voor je compliment aardig dat je dit even laat weten!

   Qua onmogelijke locaties: de mensen die dichtbij die locaties wonen, vinden waarschijnlijk Zoetermeer weer heel ver weg…
   Helaas heb ik niet precies in de hand waar ik optreed (daar gaan de theaters zelf over, die nodigen mij uit)

   Hoop dat t lukt om te komen kijken, en anders tot ziens in Zoetermeer (daar kom ik vast volgend jaar weer).

   May the force be with you

 10. Beste Marc,
  gisteravond waren we bij de theatervoorstelling ‘wie bang is krijgt ook klappen’ in Dokkum. Indrukwekkend verhaal, persoonlijke ervaringen ingebed in de familiegeschiedenis. Mooi verteld. De moeite waard om naartoe te gaan.
  Vertellen over het omgaan met tegenslagen in het leven op een positieve manier. Ieder van ons pikte weer andere elementen uit je voorstelling op.
  Dank je !

Laat Marc weten wat je ervan vindt... reageer op dit artikel!